Drive test / Volkswagen Polo 1.4 Comfortline: Maturitate in clasa mica

de admin

Am aşteptat cu nerăbdare primul contact cu noul Polo. După câte cuvinte de laudă am auzit despre maşina asta, am fost tare curios să o conduc. Am experienţa unui Polo 1.2 din generaţia anterioară, cu care merg destul de des (mersi Romana :)), aşa că părerile mele despre noul Polo sunt filtrate în primul rând prin „vechiul” model.

Design: punctul forte al noului Polo

Cred că oricine este de acord că noul Polo arată mai bine decât predecesorul lui. Nu numai aparenţa de „mic Golf” îl face interesant, ci mai ales proporţiile. Dacă lungimea şi lăţimea maşinii au crescut, înălţimea a scăzut, iar acest lucru dă bine la aspect: designul noului Polo inspiră acum sportivitate şi este mai expresiv decât în cazul modelului vechi. La modelul testat mi-au plăcut în mod special culoarea veselă şi capacele de roţi care maschează foarte bine jantele de oţel. Dar să fim serioşi: pe lângă 207 sau Fiesta, Polo are un design sobru, clasic. Dacă e bine sau rău, numai vânzările o vor spune.

Interior: foarte bine finisat, spaţios şi confortabil

Din punctul de vedere al ergonomiei, cei de la Volkswagen nu au făcut experimente: comenzile se află exact în aceleaşi locuri ca şi până acum. Ceea ce e foarte bine. Designul bordului a fost însă „upgradat”, masiva consolă centrală fiind acum orientată către şofer, iar ceasurile de bord având acum un fond luminos alb, nu albastru. Poziţia de condus a rămas la fel de bună, iar spaţiul în interior la fel de generos (pentru un supermini). Nu mi-a plăcut că au dispărut spaţiile de depozitare de sub bord. În schimb, buzunarele din portiere sunt mai mari şi pot primi acum şi sticle sau pahare de plastic. Calitatea materialelor este bună, însă nu mi s-a părut un salt uriaş faţă de modelul anterior. Mi-a plăcut sistemul de compartimentare din portbagaj, util când ai de cărat „multe şi mărunte”.

Motor/Transmisie: propulsor banal, cutie excelentă

Deocamdată, propulsorul de 1,4 litri şi 85 CP este cel mai puternic „benzinar” din gama Polo, până la apariţia lui 1.2 TSI de 105 cai-putere. E un motor care nu mai oferă surprize, fiind prezent demult pe maşinile Volkswagen. Despre performanţe, cifrele vorbesc cel mai bine: acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează 12,1 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 177 km/h. Maşina nu emite pretenţii de sportivitate, ai fi nebun să-i ceri aşa ceva.  Cutia de viteze manuală în cinci trepte e în schimb perfect etajată, cuplează foarte uşor şi favorizează un consum redus de combustibil. Care, apropo, s-a ridicat cam la 9,5 litri/100 km, într-un parcurs de 100 km (din care doar 20 km în regim extraurban, restul în Bucureşti pe trafic aglomerat).

Ţinută de drum: sigură, dar nu prea „fun”

Mărturisesc că mă aşteptam la o agilitate crescută, având în vedere că noul Polo are mai puţine kilograme decât predecesorul său, după cum pretinde Volkswagen. N-am simţit însă diferenţe sesizabile faţă de vechiul Polo, dotat cu un motor mai mic (1.2 70 CP). Şi asta e o problemă. Confortul oferit de suspensii este însă excelent, acestea filtrând foarte bine şi foarte discret denivelările asfaltului. În viraje maşina stă bine, dar manifestă un uşor ruliu atunci când încerci o abordare mai sportivă. ESP-ul are însă grijă să rezolve problema atunci când „sari calul”.

Siguranţă: de cinci stele

Noul Polo are cinci stele la testele EuroNCAP, aşa că nu sunt prea multe de spus aici. Polo oferă în standard şase airbag-uri, ESP şi ABS. Se oferă chiar şi sistemul de asistenţă la plecarea din rampă, o raritate în acest segment şi un gadget foarte util şi comod, mai ales în oraş.

Dotări/Preţ: un pic cam „piperat”

Modelul testat pleacă de la 13.083 euro (TVA inclus). De aceşti bani primiţi geamuri electrice faţă/spate, oglinzi reglabile electric şi încălzite, închidere centralizată cu telecomandă, aer condiţionat manual, radio-CD „RCD 210” şi… cam atât. Dacă vreţi jante de aluminiu, computer de bord, faruri de ceaţă sau volan şi schimbător îmbrăcate în piele trebuie să optaţi pentru echiparea Highline, care costă 13.988 euro (TVA inclus).

E important de spus că rivalii lui Polo au preţuri de pornire mai mici la motorizări echivalente, Fiesta având şi dotări mai multe. Dar, până la urmă rămâne la latitudinea clientului dacă merită să plătească mai mult pentru un Volkswagen. Având în vedere experienţa mea cu această marcă, eu zic că da. Dar aş aştepta TSI-ul de 1,2 litri. Sau mi-aş lua 1.2 70 CP (mai ieftin, taxe mai mici, consum mai mic, diferenţe neglijabile de performanţe).

Postari Asemanatoare