REGULI DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ PENTRU SERVICE-URILE AUTO

de admin

Mecanica auto poate fi o carieră distractivă, interesantă și plină de satisfacții. Cu toate acestea, proprietarii atelierelor de reparații și personalul lor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile de precauție corespunzătoare. Măsurile de siguranță ajută la protejarea angajaților împotriva rănilor accidentale provocate lor înșiși, a colaboratorilor, a clienților și a vehiculelor pe care le repară. Urmărește o listă cu sfaturi generale de siguranță pe care orice atelier de reparații ar trebui să le utilizeze pentru siguranța tuturor.

  • Nu fumati niciodata in sau in apropierea garajelor de reparatii. Vehiculele conțin lichide inflamabile și combustibile care pot fi ușor incendiate dacă scrumul sau o scanteie dintr-o țigară ar intra în contact cu astfel de materiale.
  • Mențineți zonele de lucru curate și organizate. Ridicați uneltele de pe jos și utilizați dulapuri pentru scule pentru a păstra pasarele clare și ferite de dezordine.
  • Nu purtați niciodată haine rupte sau sfâșiate. Pentru a împiedica angajații să poarte ținute inacceptabile, se recomandă obținerea de uniforme și îmbrăcăminte de lucru de la o companie de servicii de uniformă calificată.
  • Purtați echipament de protecție în orice moment, după caz, pentru reparații. Ochelarii, mănușile și protecția urechilor trebuie purtate atunci când faceți anumite tipuri de reparații.
  • Asigurați-vă că stingătoarele sunt ușor accesibile și potrivite pentru toate tipurile de incendiu potențiale. Nu uitați și de verificarea regulată a stingătoarelor, conform legislației în vigoare. Pentru acest lucru, apelați experți în servicii PSI.
  • Deconectați întotdeauna bateria atunci când lucrați la sisteme electrice și în apropierea / în jurul cablurilor electrice. Chiar și atunci când vehiculul este oprit, există încă potențialul de trecere a curentului prin cablaj electric.
  • Nu apropiați măinile sau unelte de motor în timp ce acesta funcționează. Piesele și componentele în mișcare ar putea provoca vătămarea unei persoane sau a vehiculului în sine.
  • Nu lucrați niciodată sub un vehicul decât dacă a fost sprijinit corespunzător. Ridicarea vehiculului de pe sol pentru a accesa partea inferioară necesită verificarea faptului că este stabil și că nu există riscul ca vehiculul să cadă deasupra mecanicului.
  • Scoateți întotdeauna cheile din contact. Nu lăsați niciodată cheia în contact, întrucât aceasta poate extrage o încărcare electrică din baterie. De asemenea, evitați să deconectați siguranțele și cablajele în timp ce cheia se află în poziția „pornit”. În caz contrar, există riscul de electrocutare și / sau vârfuri electrice care pot deteriora piesele electronice și cablurile.
  • Fiți conștienți de temperatura vehiculului înainte de a începe orice lucrare. Motorul, galeria de admisie, sistemul de evacuare și radiatorul pot fi fierbinți și pot provoca arsuri ale pielii. În plus, lichidul de răcire a radiatorului este încă sub presiune.

În plus față de sfaturile de siguranță menționate mai sus, există cerințe legislative pentru anumite tipuri de reparații, care sunt responsabilitatea proprietarilor service-urilor de a revizui și educa angajații lor în mod regulat. Pentru servicii de instruire a personalului privind securitatea și sănătatea în muncă, apelați cu încredere la compania vasfebco.ro.

Postari Asemanatoare