De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi bateria masinii?

de admin

Acumulatorii auto sunt acele piese indispensabile pentru orice autovehicul. Durata de viata medie este in jurul a 5 ani, insa specialistii din domeniu indeamna soferii sa inlocuiasca bateria auto o data la 4 ani, pentru a nu ajunge in situatia nedorita de a nu mai porni acumulatorul.

Desi se practica acest lucru, bateria masinii nu trebuie achizitionata abia atunci cand constati ca masina nu mai porneste. Trebuie sa te ocupi de acest aspect din timp, atunci cand deja cea veche incepe sa dea semne ca este pe cale sa „moara”. Din pacate insa, nu toti proprietarii de masini stiu sa aleaga corect acumulatorii, astfel incat sa nu intampine mai apoi probleme. In acest sens, specialistii din spatele site-ului quartzauto.ro iti dezvaluie de ce trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa alegi o noua baterie pentru masina ta.

Amperajul potrivit

Inainte de toate, afla ce recomanda producatorul in legatura cu bateria auto. Este esential sa fie luata in considerara capacitatea specificata in manualul tehnic pentru a se putea alege tipul potrivit de acumulator. In acelasi timp, amperajul si dimensiunile specificate de producator vor avea un cuvant de spus.

Nu cumpara acumulatori care nu corespund cu necesitatile masinii. Cei cu capacitate prea mica nu se vor putea ridica la cerintele motorului, in timp ce bateriile auto cu capacitate prea mare nu pot fi incarcate de alternator. De exemplu, in cadrul site-ului mai sus mentionat dispui de varietate, intrucat bateriile marca Macht se gasesc pornind de la varianta 45 Ah, pana la cea de 120 Ah.

Alege un brand de renume

In comert exista mai multe tipuri de acumulatori auto, de la cele accesibile, pana la cele costisitoare, de la branduri „no name” pana la baterii auto fabricate de producatori extrem de cunoscuti pe aceasta nisa.

Desigur ca in aceasta alegere va conta si pretul, insa trebuie sa tine cont si de renumele fabricantului. Pana la urma, acesta vine ca o garantie in plus a calitatii.

Macht a castigat o cota de piata notabila in Romania si se numara printre cele mai celebre branduri de acumulatori auto. Cum a reusit acest brand sa isi castige popularitatea? Ei bine, este vorba in primul rand tehnologiile de ultima generatie promovate, menite sa satisfaca necesitatile clientilor cu baterii ce nu au nevoie de intretinere, gandite sa reziste mai mult, chiar in conditii extreme de temperatura. Curentul de pornire superior a facut ca acest brand sa se situeze cu un pas in fata concurentilor sai si sa castige aprecierea publicului larg.

Achizitioneaza bateria dintr-un loc sigur

Ideal este sa te orientezi catre un distribuitor de componente auto originale. Poate fi vorba despre un showroom sau un magazin online. Quartzauto, de pilda, vinde acumulatori auto cu livrare rapida la domiciliul clientului. Acestia pot fi de doua tipuri: Clasic, care se caracterizeaza prin faptul ca au 2 ani garantie, un raport pret-calitate convenabil si sunt des vanduti si Silver, care reprezinta topul.  Desigur, produsul vine insotit de o garantie de 5 ani (spre deosebire de alte brand-uri de acumulatori auto care nu ofera acest interval de garantie), perioada care practic coincide cu durata medie de viata a unei baterii auto.

In timp ce majoritatea acumulatorilor au o garantie de 2 ani, Match ofera 5 ani, motiv pentru care acest brand ocupa un loc de cinste pe rafturile magazinului Quartz Auto.

 

Mizeaza pe rezistenta

La noi temperaturile pot atinge pe timp de iarna si minus 20 de grade Celsius, sau chiar mai putin. Tocmai din acest motiv este bine sa alegi o baterie ce prezinta rezistenta sporita la frig. Bateriile Macht sunt cele care au atins performante in ceea ce priveste rezistenta la temperaturi extrem de scazute, oferind rezultate excelente la ciclurile de pornire la rece.

Soferii care vor sa intampine iarna in forta, la volanul unui autovehicul bine echipat pentru vremea asupra pot accesa pagina quartzauto.ro.

Postari Asemanatoare