Tahograful este principalul partener al unui sofer de tir, deoarece acestia convietuiesc impreuna in cea mai mare parte a timpului. De aceea, atunci cand observi ca aparatul prezinta defectiuni tehnice, trebuie sa iei imediat primele masuri. 

Desigur, daca esti in timpul cursei, atunci este foarte probabil sa nu poti merge la un service in secunda urmatoare dupa observarea defectiunilor. Prin urmare, trebuie sa respecti normele legislative si sa inregistrezi manual timpii de conducere si cei de odihna si totodata sa iti notezi data, ora si minutul la care ai constatat problemele tehnice ale tahografului.

In schimb, imediat cum ai ocazia ar trebui sa mergi la un service care ofera reparatii tahografe digitale pentru a le solicita ajutorul. In acest sens, am decis sa contactam echipa de la verificare-tahografe.ro pentru a ne oferi cateva sfaturi si recomandari pentru momentele cand soferii intampina probleme tehnice cu tahograful.

Iata care sunt acestea:

Verificarea tahografului – tot ce trebuie sa stii

O vorba veche din popor ne spune ca este mai ieftin sa previi, decat sa tratezi. Aceasta este 100% valabila si in cazul tahografelor. Mai exact, este recomandata verificarea tahografului in mod regulat, astfel incat sa poti preveni posibilele probleme tehnice care ar putea aparea mai tarziu.

Iar acesta este si unul dintre motivele pentru care ar trebui sa ai in vedere vizita unui service de tahografe. 

Verificarea tahografului este obligatorie prin lege, fiind necesara efectuarea unei astfel de verificari cel putin la 2 ani. In caz contrar, sanctiunile pot fi destul de usturatoare. Tot in urma unei vizite a unui service tahografe poti afla data la care trebuie sa efectuezi aceasta verificare. 

De asemenea, tot in service-urile de tahografe digitale poti opta si pentru montajul unui tahograf, atata timp cat camionul este nou si nu este dotat cu un tahograf, sau in alte contexte asemanatoare.

Orice problema tehnica trebuie remediata doar de catre profesionisti

Nu poti efectua lucrari de reparatii a aparatului tahograf oricand, oriunde doresti. Acestea se fac doar in service-uri autorizate, unde vei beneficia de tot suportul necesar pentru a putea rezolva cu brio orice defectiune.

Tahograful poate prezenta la randul sau foarte multe probleme tehnice, la fel ca orice alt aparat. Aici intra atat problemele cu vitezometrul cat si cele cu diagrama.

De asemenea, pot exista o multime de probleme si cu cardul de tahograf. Sunt cazuri in care cardul de tahograf se blocheaza in aparat sau pur si simplu este mereu eliminat, ceea ce poate fi foarte neplacut. Si acesta este un caz in care trebuie sa mergi numaidecat intr-un service autorizat pentru a remedia problemele intampinate.

De ce sa eviti asa zisele service-uri de colt? In primul rand, trebuie sa stii legea interzice reparatiile in alte service-uri decat cele autorizate. Risti sa fii primesti o sanctiune contraventionala, ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

Acestea sunt asadar cateva dintre motivele pentru care recomandam vizita unui service autorizat atunci cand intampini probleme tehnice cu tahograful. Iar in acest sens ar trebui sa vezi numaidecat oferta de pe verificare-tahografe.ro, fiind unul dintre cele mai bune service-uri pentru tahografe din Bucuresti si din imprejurimi.