Capacitatea de incalzire a unei centrale reprezinta principalul criteriu de care tinem cont atunci cand ne alegem sistemul de incalzire. Iar asta deoarece ne dorim o centrala care sa faca fata cu brio cerintelor casei noastre, care sa incalzeasca eficient intreaga suprafata si totodata sa nu consume foarte mult combustibil.

Doar ca aceasta alegere nu este intocmai foarte usor de realizat. De aceea, impreuna cu echipa de la Stropuva Romania am decis sa pregatim un ghid despre cum stabilesti puterea de care are nevoie centrala perfecta pentru casa ta.

Urmareste si tu sfaturile din randurile urmatoare, iar astfel vei reusi sa iti incalzesti casa eficient si fara probleme de consum. Iata asadar care sunt detaliile pe care trebuie sa le ai in vedere:

Suprafata care necesita incalzire

Este practic primul detaliu de care trebuie sa tii cont. De obicei, atunci cand mergi la magazin pentru a-ti cumpara o centrala pentru incalzirea locuintei, vei sti deja suprafata totala pe care trebuie sa o incalzesti. Cunoscand acest detaliu, iti va fi mult mai usor sa faci o alegere.

Practic, va trebui sa calculezi in metri patrati suprafata totala a locuintei tale. Iar asta deoarece poate fi o idee mai putin buna sa cumperi o centrala pe lemne 40 kw atata timp cat nu ai de incalzit mai mult de 80 de metri patrati. Alegerea puterii centralei se face tinand cont in principal de suprafata locuintei.

Alegand o centrala cu putere mult mai mare decat ai nevoie, aceasta va consuma mult combustibil asa ca vei plati mai mult pentru caldura decat este necesar. In schimb, daca puterea este insuficienta pentru a putea face fata nevoilor pentru incalzire, atunci nu vei reusi sa iti incalzesti intreaga casa si, la fel ca in cazul de mai sus, consumul va fi destul de mare iar rezultatele nu vor fi cele dorite.

Gradul de izolare al locuintei

Atata timp cat locuinta ta a fost foarte bine izolata, este foarte probabil sa nu ai nevoie numaidecat de o centrala cu putere de incalzire mare. Astfel vei putea face economii considerabile asa ca ar trebui sa iei in calcul izolarea locuintei folosind doar materiale de calitate premium.

Totodata, o inspectie a intregii cladiri te poate ajuta sa descoperi unele locuri pe unde se pierde caldura, iar astfel vei reusi sa te bucuri de costuri reduse pentru incalzire, cladura stand mai mult timp in locuinta iar sistemul de incalzire fiind mai putin solicitat.

Solicita ajutorul unui expert

Poti scapa insa de toate aceste batai de cap daca vei cere ajutorul unui expert. Acesta va efectua un calcul al necesarului termic, tinand cont de o multime de factori, inclusiv suprafata casei tale, gradul de izolare, zona geografica, tamplaria dar si de alte detalii, spunandu-ti astfel cu exactitate care este puterea pe care ar trebui sa o aiba centrala pe care decizi sa o cumperi. 

Astfel, alegerea devine mai usoara ca niciodata. Tot ce iti mai ramane sa faci este sa intri pe stropuva-romania.ro si sa alegi centrala care se potriveste cel mai bine nevoilor tale de incalzire.